...vagy amit akartok!

...vagy amit akartok!

Szükséges a 10 ujjal gépelés?

2008. október 24. - adambrunner

Nemrég megjelent egy blogmark a weblabor.hu-n egy cikkről. A cikk írója szerint 10 ujjas gépelés nélkül nem lehet az ember jó fejlesztő. Szerintem pedig nem a gyors írás a jó ismérve a jó fejlesztőnek, hanem az, hogy jól működő —, hiba mentes — kódot írjon. Vagy talán nincs igazam?

Példálozzunk az Apple, vagy a Microsoft fejlesztőivel. Persze, tök jó lenne, ha "évente" jönnének az új OS X-ek, meg Windows-ok, de nem hiszem, hogy ezen múlik.

Vagy tanuljak meg én is 10 ujjal gépelni, nem csak 8-cal, és akkor én is tök jó leszek, minden háttérszemlélet nélkül?

A bejegyzés trackback címe:

https://adambrunner.blog.hu/api/trackback/id/tr17730436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ashnur · http://v.elni.hu/ 2008.10.24. 23:06:13

én tudok 10 ujjal gépelni, de alapvetően az nem kódolásra lett kifejlesztve hanem rendes szövegre, azaz kódot írni nem az igazi.

az más dolog, hogy az igazi természetesen nem billentyűzetet hanem mérnöki pultot használ :)

barna 2008.11.25. 22:46:39

Miután a fejlesztők általában óradíjban számolnak, a megrendelő számára nem mindegy, hogy mennyi idő alatt találja meg a fejlesztő a betűket, számokat, írásjeleket és műveleti jeleket.

Azaz szerintem illik megtanulni a billentyűzet 10 ujjas használatát, ha valakinek az a munkaeszköze.

süti beállítások módosítása